90 minuter för föräldrar

En seminarieserie för föräldralediga!

Detta är en seminarieserie för föräldralediga. Du är självklart välkommen med eller utan bebis. Birkagårdens syfte är att skapa mötesplatser och detta är en chans för dig som förälder att tillsammans med andra, delta på fyra seminarier på dagtid.

Begränsat antal platser. Anmälan längst ner på sidan!!

Kom och lyssna och låt dig inspireras!

Vi har fårt kafé öppet med vegetarisk soppa och hembakat bröd där det går utmärkt att äta lunch för 60 kr. Vi har även supergoda hembakade bullar. 

 

14 SEPTEMBER 10.30 - 12.00
SEX 

En föreläsning om hur du kan prata sex med ditt barn.

Seminariet kommer att beröra föräldrarollen och hur du får ditt barn att känna sig trygg kring sexualitet. Vi kommer reflektera kring hur du tar dig an barnets allra första frågor kring sex och vi kommer också tala om vikten av att barnet lär sig värna om sin egen person: Att sätta gränser!

Deltagarna kommer att få tips om läsvärd litteratur kring ämnet!

Pris 200 kr/person

Ellinor Isfors är leg. psykolog och sexualupplysare. Hon har jobbat på RFSU, BUP och på Autismcenter för små barn och arbetar nu med samtalsgrupper för ungdomar med intellektuell funktionsnedsättning.

 

12 OKTOBER 10.30 - 12.00
SPRÅKUTVECKLING - TAKK

Stötta ditt barns språkutveckling med tecken - TAKK

Att använda gester och tecken samtidigt som man pratar är ett bra sätt att stötta barns tidiga språkutveckling. När vi tecknar pratar vi automatiskt långsammare och tydligare, de viktigaste orden blir förstärkta av tecknen, och vi ger barnen ett verktyg för hur de kan visa vad de vill och vad de tänker på. 

Logoped Elvira Ashby går igenom strategier för hur man kan stimulera små barns språkutveckling och håller en kort teckenkurs så att den som vill kan börja teckna direkt med sitt barn. Tecknen som används är samma som i svenskt teckenspråk. 

Pris 200 kr/person

Elvira Ashby är logoped sedan drygt 15 år tillbaka, och har arbetat med barn som är sena i språkutvecklingen både inom habilitering, i förskola/skola och nu på Logopedbyrån Dynamica och Hatten Förlag. 

 

9 NOVEMBER 10.30 - 12.00
BARNSÄKERHET

Första hjälpen och barnolycksfall - MB Rescue kurs 

Under 90 minuter blir du utbildad i hjärt-lungräddning på bebis och barn i förkoleålder. 

Vi lär oss vad du ska göra vid kvävningstillbud och vi går igenom de vanligaste barnolycksfallen. All praktisk träning sker på räddningsdockor i olika storlekar. 

Kompendium ingår i kursen.

Väkommen med eller utan bebis!

Pris 400 kr/person

Marit Berglund är Leg. sjuksköterska inom akutsjukvård och barn samt förälder till tre barn. Hon har utbildat personal inom förskola och föräldrar sedan 1994 i första hjälpen.

 

14 DECEMBER 10.30 - 12.00
MATSTART

En föreläsning om barn och matglädje. Vad ger jag mitt barn för mat det första året? Vilka näringsämnen är det bra att tänka på och vad brukar lösa sig av sig självt? Vad gör jag om barnet inte vill äta?

Under 90 minuter kommer du få svar på många vanliga frågeställningar om barn och mat. Du får en fördjupning av den informationen som BVC erbjuder och får också möjlighet att ställa dina egna frågor. Vi talar vi om allt från matglädje, det lilla barnets första smakportion till vilka knep du kan använda för att tackla förskolebarnets trots vid matbordet. 

Pris 200 kr/person

Sara Ask har lång erfarenhet som barndietist på Astrid Lindgrens barnsjukhus och som tidningen Vi Föräldrars expert på mat och barn. Hon skriver artiklar och föreläser om mat, kokböckerna flera kokböcker om mat till barn.

 

ANMÄL DIG HÄR!

Om du väljer fakturabetalning, vänligen ange fullständig fakturabetalning.
Ange vilket eller vilka datum du vill anmäla dig till. (114/9 Sex, 12/10 Språkutveckling, 9/11 Barnsäkerhet och 14/12 Matstart. Du kan även ange ALLA om du vill gå vid alla tillfällen.)