Stockholms hemgårdar

Stockholms hemgårdar är en ny organisation där Stockholms sex hemgårdar samarbetar. Bland annat har vi en gemensam hemsida, www.stockholmshemgardar.se, där du hittar våra olika aktiviteter. 

MIDSOMMARGÅRDEN, TELEFONPLAN
Midsommargården ett kulturcentrum vid Telefonplan. Vi erbjuder verksamhet för alla åldrar i ett av Stockholms mest expanderande områden. Studiecirklar i bla konst, dans, språk, teater, släktforskning, keramik, musik och fotografi.Vi har även klubbar med specialintressen för foto, dans, modellbygge och film.

Konserter, konstutställningar, filmvisningar, teaterföreställningar är något utav allt som händer i vårt Allaktivitetshus vid Telefonplan!
 
Hemsida www.midsommargarden.se
Besöksadress Telefonplan

 
MÄSTER OLOFSGÅRDEN, GAMLA STAN
Mäster Olofsgården finns i Gamla stan och har allt sedan starten aktivt arbetat med att förbättra för barn- och ungdomar i närområdet Vi driver bland annat ett av Stockholms äldsta fritidshem och fritidsgård med barn mellan 6 och 17 år.
 
Våra lokaler på sammanlagt ca 1000 kvadratmeter finns i tre hus runt en gård på Svartmangatan 6 invid Stortorget.

Mäster Olofsgården är en ideell förening – religiöst och politiskt obunden- utan vinstintresse. Kulturförvaltningen bidrar till hyran och kommunen ger sedvanliga bidrag till fritidsverksamheten för barn och ungdom. Projekten finansieras av olika stiftelser.
 
Besöksadress Svartmangatan 6

 
SKEPPSHOLMSGÅRDEN, SKEPPSHOLMEN
Skeppsholmsgården består av en Hemgård och Skeppsholmens folkhögskola. Hos oss hittar du allt från heltidskurser till kortare helgkurser. Vi tycker om hantverk, sjö- och seglingsverksamhet, musik, skrivande mm mm. 
 
Vill du inte delta i någon navigations- hantverkskurs eller segling utan bara komma för att lyssna på musik, dansa eller delta i öppenverksamheten är du välkommen. På Söndagar har t ex föreningen Folkmusikhuset öppet hela kvällen.

Huvudman är Stiftelsen Skeppsholmsgården politiskt och religöst obunden.

Hemsida www.skeppsholmenshemgard.se
Slupskjulsvägen 12


SÖDERGÅRDEN, SÖDERMALM
Din hemgård mitt i Stockholm. Hit är alla välkomna, unga som gamla. I våra vackra 1700-talslokaler bedriver vi kurser, fritidsgårdsverksamhet för ungdomar, svenska för invandrare, öppen fritidsverksamhet för pensionärer och daglediga. 

Södergården började sin verksamhet 1916 och är nu en ideell förening, religiöst och politiskt obunden, som också verkar för en drogfri miljö. Studieverksamheten bedrivs i samverkan med ABF Stockholm.

Södergården vill verka för gemenskap och förståelse mellan människor tillhörande olika åldrar, kulturer, åsiktsriktningar och arbetsområden samt vara ett socialt, kulturellt och pedagogiskt centrum, där verksamheten anpassas för att möta behovet i ett föränderligt samhälle.

Hemsida www.södergården.se
Besöksadress Götgatan 37


TIMMERMANSGÅRDEN, SÖDERMALM
Timmermansgården - sedan 1945 en mötesplats på Södermalm för alla åldrar. En hemgård med omfattande studie- och fritidsverksamhet för barn, ungdomar och vuxna där vi vill verka för gemenskap mellan människor. 

Barn- och ungdomsverksamheten
Timmermansgården som ligger vid Södra Station är knutpunkten för ungdomar i området och riktar sig främst till mellanstadieungdomar. På Timmis kan du spela pingis, biljard och andra spel samt göra film, fotografera, baka, måla, pyssla, lyssna på musik eller bara ta en fika i vårt café med låga priser.

Studie- och fritidsverksamheten
På Timmermansgården erbjuder vi kurser inom bland annat hantverk, språk, målning och rörelse. I vår öppna verksamhet finns möjlighet att lyssna till våra föredrag eller deltaga i vår öppna verkstad, stick-café, basarklubb eller fredagsdans. Varje år arrangerar vi påskmarknad och julmarknad.

Timmermansgården drivs av Föreningen Timmermansgården som är en ideell förening. Vi samarbetar med Kulturförvaltningen, Stadsdelsförvaltningen, Äldrenämnden och studieförbundet NBV.

Föreningen Timmermansgårdens Vänner är en sammanslutning som stödjer all verksamhet på Timmermansgården för både barn, ungdomar och vuxna. Vi välkomnar varmt nya medlemmar!

Hemsida www.timmermansgarden.se
Besöksadress Timmermansgatan 46 - 48