top of page

MÅLA VÅREN I AKVARELL

Kursstart

9 mars

Dag & tid

lör 10.00–15.00

Price

500 kr

Antal tillfällen

1

OM KURSEN

Äntligen får du jobba med vårens färg och form. Vi gör små kort, “Tack, gratulerar, eller vi ses snart igen” kanske är något att sätta färg på och skicka till en kär vän. Blommor, blad och härliga vårfärger gör oss glada och förväntansfulla. Vi gör små planer till underbart måleri, och vi tar hjälp av “maskeringsvätska” för att spara det vita på pappret och på så vis göra ett mer planerat motiv eller komposition. Men med vår-tema blir ditt måleri också fritt! för den som önskar det. Material ingår.


OM LÖRDAGSAKADEMIN

Kom och prova på ett kreativt smörgåsbord i vår fina takateljé! Under 9 lördagar finns det möjlighet att testa olika tekniker, exempelvis akvarell, måleri, grafik, blyertsteckning eller bokbinderi. Du har också möjlighet att ta med ett eget bildprojekt, ta då med det material du behöver till detta. På Lördagsakademin har du alltid tillgång till grafikverkstans två tryckpressar med tillhörande verktyg, bra arbetsytor, stafflier, samt visst material för egna projekt.


Varje lördag presenterar kursledarna ett nytt tema, där de går igenom olika konstnärliga tekniker. Är du nybörjare eller fortsättare spelar ingen roll då detta är en unik chans att få lära sig nya tekniker. Tanken är att deltagare och kursledare inspireras av varandra då de delar med sig av sina erfarenheter! En till två kursledare, finns alltid på plats för att stötta dig i din process.


OBS!

Varje lördag kan bokas som separat kurs men du kan även anmäla dig till hela lördagsakademin. Då ingår alla lördagar. Läs mer under kurssen "lördagsakademin".


Visst material ingår i kursvgiften (läs under respektive temabeskrivning om vad du själv förväntas ta med dig).


Lunchuppehåll är ca 45 min från kl 12 och du tar med egen mat då Birkagårdens kafé är stängt. Microvågsugn, kaffebryggare och vattenkokare finns.



KURSLEDAREN

Ida Lisell och Lina Ottilia Karlsson

Ida är utbildad grafiker, konstnär och bildlärare. Förutom kursledare arbetar hon som läromedelsförfattare och studerar kreativt skrivande. Som konstnär skapar hon inom olika trycktekniker och skriver poesi.

Lina är utbildad konstnär, grafiker och bildlärare. Hon är utbildad vid Konstfack och Grafikskolan i Stockholm. Förutom kursledare arbetar hon också med bild i grundskolan samt är läromedelsförfattare.

bottom of page