top of page

TORRNÅLSGRAFIK OCH AKVARELL

Kursstart

17 februari

Pris

500 kr

Dag & tid

lör 10.00–15.00

Antal tillfällen

1

OM KURSEN 

Att färglägga en grafiskt tryckt teckning med vattenfärger! Så kan man sammanfatta processen i detta skapande. Du behöver inte ha erfarenhet av akvarellmåleri eller torrnålsgravyr innan du börjar. Torrnålsgrafik är en djuptrycksteknik, där du ristar med ”nål-penna” eller torrnålsverktyg som det heter, på en kopparplåt eller på en plast. Sedan trycker du din teckning/plåt på ett blött papper. Vi går igenom den grafiska tekniken på torrnålsplast, hur du kan skapa dina linjer, hur du färgar in, och sedan trycker. Vi prövar också akvarellens egenskaper och hur fin kombinationen av torrnålsgravyr och akvarell kan bli. Material ingår för tryck på torrnålsplast, vill du hellre använda kopparplåt kan du ta med dig egen (finns att köpa på exempelvis IB Wahlström).


OM LÖRDAGSAKADEMIN

Kom och prova på ett kreativt smörgåsbord i vår fina takateljé! Under 9 lördagar finns det möjlighet att testa olika tekniker, exempelvis akvarell, måleri, grafik, blyertsteckning eller bokbinderi. Du har också möjlighet att ta med ett eget bildprojekt, ta då med det material du behöver till detta. På Lördagsakademin har du alltid tillgång till grafikverkstans två tryckpressar med tillhörande verktyg, bra arbetsytor, stafflier, samt visst material för egna projekt.


Varje lördag presenterar kursledarna ett nytt tema, där de går igenom olika konstnärliga tekniker. Är du nybörjare eller fortsättare spelar ingen roll då detta är en unik chans att få lära sig nya tekniker. Tanken är att deltagare och kursledare inspireras av varandra då de delar med sig av sina erfarenheter! En till två kursledare, finns alltid på plats för att stötta dig i din process.


OBS!

Varje lördag kan bokas som separat kurs men du kan även anmäla dig till hela lördagsakademin. Då ingår alla lördagar. Läs mer under kurssen "lördagsakademin".


Visst material ingår i kursvgiften (läs under respektive temabeskrivning om vad du själv förväntas ta med dig).


Lunchuppehåll är ca 45 min från kl 12 och du tar med egen mat då Birkagårdens kafé är stängt. Microvågsugn, kaffebryggare och vattenkokare finns.

KURSLEDARE

Ida Lisell och Lina Ottilia Karlsson

Ida är utbildad grafiker, konstnär och bildlärare. Förutom kursledare arbetar hon som läromedelsförfattare och studerar kreativt skrivande. Som konstnär skapar hon inom olika trycktekniker och skriver poesi. Lina är utbildad konstnär, grafiker och bildlärare. Hon är utbildad vid Konstfack och Grafikskolan i Stockholm. Förutom kursledare arbetar hon också med bild i grundskolan samt är läromedelsförfattare.

bottom of page