top of page

1 KM LOPPIS

Datum för våren 2025 kommer senare

Välkommen på den populära, välbesökta loppisen i Vasastan!

Loppisen sträcker sig längst Karlbergsvägen mellan Norra Stationsgatan till Torsgatan.

 

Detta gäller för att få sälja på 1 km loppis i Birkastan:

 

TILLSTÅND

För att erhålla tillstånd/säljbevis att sälja på 1km loppis måste man uppvisa giltig legitimation/ID-handling samt poststämplat kuvert. En avgift på 100 kr per plats betalas kontant eller med swish till kvartersvärden. Säljaren måste sedan under hela

loppmarknaden ha säljbeviset fullt synligt för kvartersvärdarna. Dessa adresser är välkomna att sälja, postnummer: 113 32, 113 33, 113 34, 113 35, 113 36, 113 37, 113 38, 113 39, 113 40, 113 41, 113 42 samt Birkastans delar av 113 63 och 113 64.

 

BORD

Du tar med ditt eget bord och ställer upp det på önskvärd plats, du kan alltså inte boka plats. Bord får ej placeras så att dessa blockerar framkomligheten för trafikanter och/eller fotgängare d.v.s. framför busshållplatser, framför utfarter, framför övergångsställen, på gatan eller vid uteserveringar. Ett bord per familj, så att så många som möjligt får plats. Säljarna har själva ansvar att se till att det som placeras på trottoaren ej kan orsaka skador på parkerade bilar osv. Har ni klädställningar, se till att de är stabila.

 

FÖRSÄLJNING

Du får bara sälja egna begagnade prylar. Inget nytillverkat. Professionella säljare har inte tillåtelse att sälja inom 1km loppis gränser. Du får inte servera mat och dryck, även om det är hembakat, men du får självklart bjuda en köpare på en kopp kaffe ur din termos.

 

Tips för dig som säljer:

• Ta med er påsar som ni kan erbjuda era kunder.

• Ha med er växel.

• Många använder swish nu, skriv upp ert swishnummer vid ert bord.

• Toaletter finns på Birkagården (Karlbergsvägen 86B)

 

TIDEN

Öppet för försäljning kl 11.00–15.00. Gatan måste vara tömd innan klockan 16.00.  Att lämna kvar föremål på trottoaren efter klockan 16.00 är olagligt och kan leda till böter för privatpersoner samt att polistillståndet för 1 km loppis upphör och framtida arrangemang läggs ner.

 

VÄRDAR

Vi kommer att ha kvartersvärdar som hälsar alla säljare välkomna och informerar om vad som gäller. Kvartersvärdar kontrollerar även så att du som säljare bor i Birkastan, du måste ha med dig ett poststämplat kuvert med din adress samt legitimation. Saknar du detta har kvartersvärdarna rätt att avvisa dig. Värdarna kommer finnas tillgängliga hela dagen om det uppstår frågor eller problem.

 


Kafé/servering och toaletter finns på Birkagården, Karlbergsvägen 86b

 

Kontakt: malou.holm@birkagarden.se

Tel. 0720-796519


bottom of page