top of page

BARNENS KULTURLÖRDAGAR

14 september, 19 oktober och 16 november

Vid tre tillfällen på våren och hösten anordnar Birkagården ett publikt arrangemang med en teatergrupp eller andra aktörer inom barnkultur. Birkagårdens kafé håller öppet i samband med föreställningen där publiken kan fika innan.

EINSTEIN FUNDERAR

Det är natt i laboratoriet. Einstein sitter missmodig vid skrivbordet. Ingen förstår vad han försöker förklara. Dom tycker han är för krånglig, för rörig – och så alla dessa formler! Han försöker trösta sig med lite fiolspel, men sen somnar han över sina pappershögar. Då dyker en magisk liten figur upp, Albert. Som i en dröm visar han Einstein ett annorlunda sätt att berätta. Här börjar en resa som tar oss ut i rymden, förklarar gravitationen, magnetismen och mycket annat... En dråplig och tankeväckande historia om hur vetenskap och fantasi möts. Om förståelse, medkänsla, vänskap och dåligt fiolspel! Två människor, en docka och skuggspel.


Dag och tid: 14 september kl 14.00

Ålder: 5–12 år


KÖP BILJETT

VINDLABORATORIET

Ett humoristiskt och akrobatiskt äventyr för de minsta. Vinden susar, brusar, puffar och stormar. Vi har alla känt den, men aldrig någonsin sett den; den är mystisk och spännande, något som bara måste utforskas. I denna föreställning görs det av Vindjägarna – två vänner som vill fånga vinden och försöka förstå dess nyckfullheter. Vännerna möts på en lekplats och förvandlar klätterställningen till ett vindlaboratorium. I ställningen hänger, svänger och snurrar de till ljudet av rytmiska vindpustar, buller och bark. Hur känns vinden mot min kropp? Hur smakar den? Vad gör den med mitt humör? I denna akrobatiska vindodyssé skapas magi för barnen som känner vinden mot sin hud när dramat som utspelar sig blåser över scenen.


Dag och tid: 19 oktober kl 14.00

Ålder: 2–4 år


KÖP BILJETT

DUMMA FULA DAG

En nyskriven musikal där små och stora känslor får utlopp med hjälp av musikteaterns magi. Idag är en sådan morgon, när lillasyster vaknar på helt fel sida och inget kan få henne på andra tankar, hur mycket storasyster än försöker. Inte ens leka hund hjälper. Men kanske – om hon får titta i storasysters hemliga bok – att hon kan må lite bättre. Fast då blir förstås storasyster galen. Det är ju hemligt! Hur ska syskonen mötas när allt börjar så upp och ner? En musikal där känslorna åker berg och dal bana – det går ner och upp, det svänger och det svänger fort – precis som det är i livet. Föreställningen är komisk, har hög igenkänning och en regelrätt showstopper utlovas, i sann musikaltradition.


Dag och tid: 16 november kl 14.00

Ålder: Från 3–5 år


KÖP BILJETT
bottom of page