top of page

AKVARELL VÅTT I VÅTT

Kursstart

23 mars

Dag & tid

lör 10.00–15.00

Price

500 kr

Antal tillfällen

1

OM KURSEN

Färg är det som omger oss människor. Man skulle kunna säga att vi rent av behöver färg för att må bra och för att utvecklas, inte minst kreativt! Vått i vått i akvarell är en härlig arbetsmetod där man får se färger gå i varandra, växa och skapa form och intryck. Vi jobbar med mycket färg och vatten på mindre format. Arbetsmetoden är långsam och terapeutisk och passar dig som uppskattar detsamma. Bilderna som skapas tittar vi på tillsammans, föreställer det något? eller ger det inspiration till vidare skapande? Bara fantasin sätter gränser. Material ingår.


OM LÖRDAGSAKADEMIN Kom och prova på ett kreativt smörgåsbord i vår fina takateljé! Under 9 lördagar finns det möjlighet att testa olika tekniker, exempelvis akvarell, måleri, grafik, blyertsteckning eller bokbinderi. Du har också möjlighet att ta med ett eget bildprojekt, ta då med det material du behöver till detta. På Lördagsakademin har du alltid tillgång till grafikverkstans två tryckpressar med tillhörande verktyg, bra arbetsytor, stafflier, samt visst material för egna projekt.


Varje lördag presenterar kursledarna ett nytt tema, där de går igenom olika konstnärliga tekniker. Är du nybörjare eller fortsättare spelar ingen roll då detta är en unik chans att få lära sig nya tekniker. Tanken är att deltagare och kursledare inspireras av varandra då de delar med sig av sina erfarenheter! En till två kursledare, finns alltid på plats för att stötta dig i din process.


OBS!

Varje lördag kan bokas som separat kurs men du kan även anmäla dig till hela lördagsakademin. Då ingår alla lördagar. Läs mer under kurssen "lördagsakademin".


Visst material ingår i kursvgiften (läs under respektive temabeskrivning om vad du själv förväntas ta med dig).


Lunchuppehåll är ca 45 min från kl 12 och du tar med egen mat då Birkagårdens kafé är stängt. Microvågsugn, kaffebryggare och vattenkokare finns.


KURSLEDAREN

Ida Lisell och Lina Ottilia Karlsson

Ida är utbildad grafiker, konstnär och bildlärare. Förutom kursledare arbetar hon som läromedelsförfattare och studerar kreativt skrivande. Som konstnär skapar hon inom olika trycktekniker och skriver poesi.

Lina är utbildad konstnär, grafiker och bildlärare. Hon är utbildad vid Konstfack och Grafikskolan i Stockholm. Förutom kursledare arbetar hon också med bild i grundskolan samt är läromedelsförfattare.

bottom of page