top of page

IVARSUDDE

Ivarsudde Kollo, Ivarsuddevägen, Vätö, Sverige

OM LOKALEN

Väkomna till vår magiska kollogård! Ivarsudde ligger vid Björköfjärden på Vätö, nordost om Norrtälje, ca. 8 mil från Stockholm. Dess läge i Stockholms yttersta skärgård ger en fantastisk naturupplevelse där havet, vinden, solen och månen styr. Här ute annornar Birkagården ett utav Stockholm mest populära sommarkollon.


OM GÅRDEN

Ivarsudde består av tre större hus. Av dessa är ett avsett för personalen. I stora gula huset finns två större sovrum med 8 bäddar i varje, samt två mindre rum med två bäddar i vardera. Däröver finns ett kontor, en matsal med kakelugn, en större hall och ett mindre sällskaps-rum. I anslutning till köket finns en takförsedd altan, kallad ”Svalan”.


I det andra stora huset ”Nystugan” finns 23 bäddar, fördelade på 6 sovrum med 1-8 sängar i varje rum, beroende på storlek. Där finns också ett större sällskapsrum med braskamin, tvättrum och ett litet förrådsrum med torkskåp. 


I det tredje, mindre huset, kallat ”Kärringlunden” finns fyra sovrum för personalen samt ett litet tvättrum. På gården finns ytterligare sex småhus; "Rövbo" det det finns 6 stycken vattentoaletter ett hus för dusch och tvättstuga, ett båthus och slutligen den härliga ved-eldade bastun. I gårdens utkant ligger två timmerhus, ”Grisbo” och ”Blockis”,sophus samt ”Seglarbaracken” som nyttjas som pingis-hus eller loge.


Till gården hör också en fotbollsplan, en stor gräsplan, två bryggor, en badstrand, grillplatser, utomhuspingisbord, en egen liten ö samt massor av skog och natur.


TA SIG HIT KOMMUNALT Buss 676 från Stockholm, med byte i Norrtälje till buss 638 stannar i öns lilla samhälle Harg, ca 4 km från gården.

BOKNINGSFÖRFRÅGAN (ALLT UTOM STUDION)

Skicka en bokningsförfrågan så återkommer vi så snart vi kan

Vilken lokal vill du boka

Tack för att du skickar in!

bottom of page